Кралев пое щафетата с обещание за реформи


Кралев пое щафетата с обещание за реформи

1417 0

"Имаме проевропейско, реформаторско мнозинство и правителство. Това значи, че моята задача в областта на спорта също е да проведа реформи", обяви новият спортен министър Красен Кралев при приемането на поста днес.

Служебният министър Евгения Раданова официално предаде поста на Кралев, пожела му успех и дари бившия атлет със стартов пистолет.

"Благодаря на министър Раданова за всичко, което тя и нейният екип направиха през последните няколко месеца. Изразявам възхищение от куража й да поеме българския спорт в ситуацията на тежка и безпрецедентна икономическа криза", бяха първите думи на новия министър.

"Разбира се, че ще има приемственост между политиката и екипа на министър Раданова и този, които смятам аз да предложа", каза още Кралев.

"Най-важното нещо, което искам да кажа, е, че Министерството на спорта трябва да бъде не само администратор, но и партньор на спорта, българските федерации, клубове и спортисти. Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо. Затова трябва да направим реформата заедно с всички участници в тоя процес. Наши естествени партньори са Министерство на образованието и общините".

"Също така, работата и инвестирането в инфраструктурни проекти в частта масов спорт. Основният ангажимент, който трябва да поемат клубовете, е работата с детско-юношеския спорт. Разбира се, че кабинетът Борисов ще продължи политиката от първия си мандат, със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. Ще строим нови обекти, ще реновираме съществуващите, ще подобряваме мениджмънта", допълни той.

"Бюджетът ни е малък, ние сме министерството с най-малък бюджет, затова трябва да бъдем изключително икономични, пестеливи и максимално ефективни. Проблемът с медали от Олимпийските игри е най-малкият, проблемът е, че децата няма къде да спортуват и не желаят да спортуват. Ние трябва да се справим с този проблем", завърши Кралев. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички