136 депутати избраха новия кабинет, Красен Кралев е министърът на спорта


136 депутати избраха новия кабинет, Красен Кралев е министърът на спорта
Снимка: БГНЕС

1738 0

Варненският бизнесмен Красен Кралев вече официално е министърът на спорта в новия кабинет "Борисов". Рекламният бос наследява Евгения Раданова, която временно беше на този пост в служебния кабинет. Съставът на Министерски съвет беше одобрен с гласовете на 136 народни представители, "против" бяха 97, един депутат се въздържа. Министрите бяха одобрени с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Един от ПФ се въздържа.

До края на лятото тази година Красен Кралев беше собственик на варненската "МАГ Адвъртайзинг", като приходите на групата от рекламни агенции около компанията от обществени поръчки от 2009 г. досега са малко под 18 милиона лева. Той е и учредител на партията "Новото време" (неин заместник-председател до 2012 година) и кандидат за депутат на коалицията с партия ЛИДЕР на парламентарните избори през 2009 г.

Красен Кралев има опит и в спорта. Той е бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст, както и бронзов медалист на Балкански крос през 1986 и 1987 г. Новият спортен министър има изкарани два периода като президент на футболния клуб Черно море (през 2001-2003 и 2004-2007 г.).

От 2010 г. насам той е отговорник на отдела по футзал в Българския футболен съюз. От това лято е и председател на обединението на спортните клубове Черно море във Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички