Кралев и БФС правят футбола учебен предмет


Кралев и БФС правят футбола учебен предмет

1302 0

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че футболът може да влезе в часовете по физическо възпитание в училищата, предаде БГНЕС.

"Основната идея, която обсъдихме с Борислав Михайлов, беше БФС да обучи треньори по футбол, които да преподават в училищата. Ако успеем да вкараме футбола като предмет за изучаване в трети час физическо, БФС се ангажира с подготовката и сертифицирането на кадри, които да провеждат заниманията. Вярвам, че ако се постигне подобно споразумение с министерството на образованието и БФС, това ще е крачка към възстановяването на работата с децата в пълния им капацитет. Пример е САЩ. Там, когато вкараха футбола като задължителен предмет в училищата и университетите, сега те вече са световни футболни сили", каза Кралев.

По друг наболял казус - базите на ЦСКА, Кралев заяви следното: "Имам огромното желание казусът със спортните бази да бъде затворен веднъж завинаги и по начина на ползването им от клубовете. Трябва ми малко време да се подготвя. Не мога да реша казус, който не е бил решен с години, за 10 дни. Не може да се даде адекватно решение. Скоро ще се проведе среща с представителите на ЦСКА и всичко, което е законно, ще бъде направено, за да се удовлетворят интересите на всички страни. Не би трябвало обаче да се реагира прибързано".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички