Краят на спасителна операция за Боян - Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им


Краят на спасителна операция за Боян - Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им
Снимка: Фейсбук на Петров

2163 0

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им в издирването на Боян Петров, въпреки тежките условия, в които е проведена тя. Вчера стана ясно, че операцията е прекратена, като стана ясно, че компанията "Simrik Air" е готова да продължи търсенето, но това вече зависи изцяло от българското правителство, което е получило всички доклади на компанията, която е специализирана в спасителни операции.  С това действие от страна на премиера обаче изглежда, че няма да има 

Борисов изпрати писма до председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян и до премиера на Непал К. П. Шарма Оли. В тях той изразява благодарност за своевременното съдействие за организирането и провеждането на спасителната акция за намиране на българския алпинист Боян Петров.

Българският премиер оценява високо усилията на китайското правителство и институции, както и на непалските власти, които обезпечиха издирвателната акция по въздух и суша. Специална признателност той изразява на всички хора, участвали в спасителните екипи, въпреки крайно тежките метеорологични условия.

Боян Петров е в неизвестност от 3-ти май, като активното му издирване започна на 7-ми май. Търсенето, в което се включиха около 100 души, не даде резултат, като предположенията са, че българинът е паднал в някоя ледена цепнатина по пътя към върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички