Организират поход в памет на Боян Петров


Организират поход в памет на Боян Петров
Снимка: БГНЕС

1695 0

Приятели на алпиниста Боян Петров организират тази неделя поход в негова памет. Сборната точка е в квартал Княжево, а след това ще се достигне до местността Копитото на Витоша. Това е всекидневният маршрут на Боян Петров. Желаещите са поканени да дойдат в 9 часа сутринта на 20 май при бар "Шишарката" - в началото на туристическата пътека към Копитото.

"Ние сме група приятели, които имаха честта да се докоснат до величието и енергията на Боян Петров, докато работехме с него през последните две години. В неделя организираме поход в негова памет по маршрута, за който той постоянно ни разказваше - от Княжево до Копитото. Маршрут, който така и не успяхме да извървим заедно с него", пишат инициаторите.

Издирването на Боян Петров бе прекратено през вчерашния ден. Алпинистът изчезна някъде под връх Шиша Пангма в Хималаите на 3 май. Петров не бе открит, като спасителите намериха само отделни предмети, свързани с него. Според алпинисти, твърде възможно е Боян да е паднал в цепнатина по пътя към върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички