Кобрата: С по-добра защита Кличко и с допинг не би ме спрял, понасял съм по-тежки удари от неговите


Кобрата: С по-добра защита Кличко и с допинг не би ме спрял, понасял съм по-тежки удари от неговите
Снимка: БГНЕС

3570 0

Българската боксова звезда Кубрат Пулев посочи основната си грешка в мача с Владимир Кличко - пропуски в защитен план. Това той стори на специална пресконференция в "Гранд хотел София", на която присъстваха брат му Тервел и главният мениджър на агенция "Зауерланд" Кристиан Майер.

"Не можах да го победя, може би съм неопитен, но в този мач натрупах много ценен опит, заяви Кубрат пред журналистите. - Чувствам се още по-силен, възстановен съм напълно. Виждате, че информациите, че имам счупена скула и лежа в болницата, са спекулации".

"Сгреших, че не бях на нужното ниво в защитен план. Изобщо не можах да покажа това, за което бях подготвен. Но играх срещу най-силния. И на него му бе тежко, не можа да пласира ударите си. Основната ми грешка бе, че пропуснах това ляво кроше, и то не един път. Явно това ми е пробойната. А той го бие безупречно. С моя тим знаехме, че не е разнообразен, практикува само три удара - ляв прав, прав десен и ляво кроше, но ги владее перфектно. Моите прави удари са по-добри от неговите и го доказах в първия рунд, когато го разклатих", сподели Кобрата.

"Ако ми бе по-добра защитата, и с допинг не би ме спрял", категоричен бе той.

Пулев за втори път поздрави съперника си за победата в мача на 15 ноември, но отново настоя, че украинецът не заслужава уважението му.

"Няма как човек, който играе такива мръсни номера, да заслужи уважението ми. Не бях лесна задача, видяхте радостта им след победата. Той се справи донякъде с късмет, донякъде заради моя грешка. Пристискаха ни постоянно, с 1000 мръсни номера, но това не ме оправдава", категоричен е Пулев.

"Много българи ме обвиниха, че съм изговорил какви ли не глупости преди мача. Но той, че ме нарече "простак", никой тук не го отрази. Просто казах, че не го уважавам, но той лично не го е заслужил. Не се извинявам за нищо, даже много от нещата ги спестих", отбеляза Пулев.

"Никога не бях нокаутиран и си мислех, че съм дебелоглав и издържам на удари. Бил съм много пъти в нокдаун. Видяхте, че понасях ударите на Кличко и се изправях. Самите удари бяха резки и точни, не силни, понасял съм много по-тежки", разкри той.

Относно тактиката си Кобрата заяви, че тя е била да играе своята игра. Той разкри, че от компанията на Кличко са опитали да повлияят на представянето му и като са осигурили по-малък и по-мек ринг за битката.

"Финтирах ги, че ще играя с краката си и ще бягам и те осигуриха по-малък и по-мек ринг. Но бяхме тренирали само напред. Може би трябваше по-рано и по-брутално да тръгна напред в 3-ия и 4-ия рунд. Това бе тактиката, която не направих", заключи топбоксьорът ни.

Той за пореден път благодари на българските фенове за подкрепата, която му оказаха в Германия и у нас и честити титлата на Станимира Петрова. Кобрата сподели и горчивината си от "некомпетентни изказвания" в медиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички