"Зауерланд": Кубрат може да се бие в България, ако останем заедно


"Зауерланд": Кубрат може да се бие в България, ако останем заедно

1938 0

Още няма яснота дали най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще продължи сътрудничеството си с мениджърската агенция "Зауерланд". Това ще бъде изяснено на специална среща между тях и Пулев, която ще се състои до няколко дни. Новината съобщи главният мениджър на агенцията Кристиан Майер по време на съвместна пресконференция с Пулев и брат му Тервел в "Гранд хотел София".

"Тези дни ще се срещнем по повод бъдещето на Кубрат и той дотогава има време да си помисли, заяви Майер. - Горди сме с Кубрат и българските фенове, които в Хамбург накараха Владимир Кличко да се чувства сякаш се боксира в България. Вярвам, че Кубрат има голямо бъдеще в бокса".

"Почивам си, бъдещето ще покаже с кой треньор и как ще продължа напред", заяви самият Кубрат Пулев.

Кобрата намекна, че не е на 100% доволен от работата на своя екип около подготовката за големия мач с Владимир Кличко.

"Със "Зауерланд" трябваше повече да бъдем екип, но срещу такава империя като "К2" успяхме да се справим. Комбинацията между нас трябва да е префектна, за да им устоим".

"Ако останем заедно, и в България можем да организираме боксови срещи, а по-нататък и в САЩ", потвърди шефът на "Зауерланд".

Кристиан Майер отговори и на упреците, че компанията не е осигурила по-добри съперници на българина, за да се подготви той за мача с шампиона.

"През последната година нашата цел бе Кубрат да се превърне в задължителен претендент. Някои съперници в последния момент отказваха, но не мисля, че това го лиши от опит, той има достатъчно. Сигурно е имало нещо, което сме могли да направим по-добре. Но не бе лесно да бъде победен най-добрият в тежката категория. Осигурихме големи спаринг партньори на Кубрат, но той е един от тримата-четиримата най-добри тежки боксьори в света и е трудно да намериш партньор, който да го стимулира да стигне до своя максимум", отсече той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички