Кобрата пред шанс да се бие срещу Джошуа или Кличко


Кобрата пред шанс да се бие срещу Джошуа или Кличко

1828 0

Кубрат Пулев може да се боксира за някоя от световните титли по-рано от очакваното. Европейският шампион при професионалистите е сред вариантите да срещне Антъни Джошуа или пък да вземе реванш от Владимир Кличко, пише "Тема Спорт".

До този развой може да се стигне, ако сблъсъкът между британеца и украинеца, предвиден за 10 декември в Манчестър, пропадне.

Спряганият за сигурен бой между олимпийския шампион от Лондон 2012 и Стоманения чук е пред провал, а причината за това е липсата на съобщение от WBA. Кличко настоява срещата му с Джошуа да бъде за два от овакантените пояси на Тайсън фюри. Oт IBO са съгласни за подобен развой, но от световната асоциация все още не са дали положителен отговор. Ако това не се случи до края на тази седмица, то предвиденият мач за 30 милиона паунда ще пропадне.

Така на преден план отново излиза Кобрата. Пулев е втори претендент за пояса на IBF, който се държи от Джошуа. Двамата вече водеха преговори за бой през ноември, но според мениджъра на британеца Еди Хърн, те са се провалили, тъй като от Зауерланд са искали над 1,5 милиона лева.

Кубрат също така е спряган и за възможност да вземе реванш от Кличко за загубата си на 14 ноември 2014-а. Евентуален подобен сблъсък ще бъде за овакантения пояс на IBO, докато съдбата на WBA остава към момента неясна.

Със сигурност третата отнета световна титла от Фюри - тази на WBO, отива в друга посока. За нея вече преговарят Джоузеф Паркър и Анди Руис, които се очаква да се договорят за среща или в края на годината, или в началото на 2017-а. Петият пояс, този на WBC, се държи от Дионтей Уайлдър, който се възстановява от контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички