На Острова: Кубрат Пулев излиза срещу Тайсън


На Острова: Кубрат Пулев излиза срещу Тайсън

45137 7

Изключително интересна публикация се появи в английските медии, свързана със завръщането на Кубрат Пулев на боксовата сцена.

Както е известно, българинът записа последния си двубой на 15-и ноември, когато беше нокаутиран в 5-ия рунд от Владимир Кличко в спор за световната титла в тежка категория на IBF.

Оттогава насам Кобрата не се е бил, но в това време взе много важни решения за бъдещето си. Той смени треньора си Ото Рамин с доказания специалист Ули Вагнер, подготвил няколко шампиони в лека и средна категории.

Пулев дори преподписа договора си със "Зауерланд", но все още няма насрочен официален двубой. В Англия обаче смятат, че завръщането на Кобрата ще се състои срещу един от най-добрите боксьори в момента - Тайсън Фюри.

В момента английският талант е претендент номер 1 за короната на Владимир Кличко в тежка категория на WBO (Световния боксов съвет), като има желание да се боксира поне в още един официален двубой, преди да се насочи към украинеца.

От лагера на Фюри вече са водили преговори със "Зауерланд" за евентуален двубой. Двамата можеха да се бият през 2013 година, но тогава Фюри би отбой заради ниската оферта на немската компания (125 хиляди долара).

Sportline.bg обаче научи, че подобен двубой е по-скоро илюзорен. Следващият съперник на Кобрата няма да е от топ световен ранг, за да набере Пулев необходимата скорост за атака на световния връх.

Още новини спорт четете в Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички