Кале Зауерланд: Заради тази публика искам мачът за световната титла да е в София


Кале Зауерланд: Заради тази публика искам мачът за световната титла да е в София
Снимка: БГНЕС

3207 0

Промоутърът Кале Зауерланд е категоричен, че българската публика е била най-добрата, която някога е виждал, откакто се занимава с организиране на мачове в професионалния бокс.

"Преди да говоря за спорта, ще говоря за събитието. Това ни е 27-ото шоу по света тази година - бяхме във Вегас, бяхме в Лондон, но българските фенове бяха изумителни тази вечер", категоричен беше германецът след побоя, който Пулев нанесе над Самюъл Питър.

"Може би съжалявам, че чакахме 7 години за събитие в България. Изминахме един път, бяхме в една посока преди мача с Кличко и това беше правилният път. Но после решихме, че сме направили и някои грешки. Сега виждам, че тук е страхотно, но за да се върнем отново с Кубрат тук, вече искам да е много специално. Искам да доведа мача за титлата тук, много ще е тежко. Много спонсори помагат, но финансово е тежко. Но пък е сигурно, че ще се върнем тук", обеща Зауерланд.

Той също така подчерта, че вече се вижда методиката на Ули Вагнер, който работи с Кубрат Пулев вече близо година.

"Що се отнася до Кубрат - сега вече виждаме разликата под ръководството на Ули Вегнер. Знаехме, че Питър ще е много настървен и ще опита бързо да приключи бокса. Но Кубрат използваше лявата си ръка много добре и винаги контраатакуваше. Питър е с много мощни удари, но Кубрат го пречупи и не мисля, че той се отказа заради контузия, по-скоро беше разбито сърце.

Много сме щастливи от победите и от самото събитие и Кубрат отново потвърди, че принадлежи към топ местата в тежката категория", каза Зауерланд.

Той не пропусна да похвали и Тервел Пулев, който много скоро ще подпише договор с промоутърската агенция. Както е известно, по-малкият от двамата братя смачка Томислав Рудан в 3 рунда.

"Бях впечатлен от Тервел, защото няма значение какъв е съперникът ти, когато си пред собствена публика и ти е за първи път като професионалист. Той показа потенциала си, аз знам колко е бил успешен сред аматьорите на Олимпийски игри и световни първенства", каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички