Кобрата култов: За такъв мач вместо да тренирам, трябваше да съм по ресторантите


Кобрата култов: За такъв мач вместо да тренирам, трябваше да съм по ресторантите

5381 0

Кубрат Пулев по традиция бе здраво стъпил на земята, амбициозен и самокритичен след зрелищната си победа с технически нокаут в 3 рунд срещу Самюел Питър в "Арена Армеец".

Според него въпреки лесния на пръв поглед мач, е имало потенциални опасности, защото Питър притежава страховит удар. Но пък Пулев подчерта, че е нямало да се готви толкова сериозно, ако е знаел колко бързо ще приключи мачът.

"Ще бъда и критичен към себе си. Бях и стегнат в тези три рунда, но всичко, което говорихме с треньора Ули Вегнер, беше да не допускам удари и почти да не ме докосват. Сметнахме, че е позагубил рутината заради отсъствието си и мислехме да го атакуваме по-сериозно към 5-6 рунд.

Според мен ръката не беше проблем, а просто усети, че ще бъде нокаутиран тежко и можеше да влезе в болница. Само един удар ми нанесе, но беше много тежък - 120 килограма е. Гледах да не рискувам и затова го търпях 3 рунда.

Световната титла се приближава с всеки мач. Имам много енергия, дори за да се снимам с всеки един човек. Като в пубертета съм. Дори често треньорът ми казва, че трябва да спра, защото е достатъчно.

Усещах, че всеки мой удар му се отразява тежко. Надула ми се е доста лявата ръка, а това не е от въздуха.

Очаквах по-труден мач, определено. Но първият рунд тръгна трудно, противникът можеше да ме изненада отвсякъде. Дори сега да си мисля, че бях стегнат, пак щях да ги изиграя така. Нямах право на риск, защото бях в тази зала пред тези хора и все пак в бокса винаги може един удар да е решаващ.

Боксът е опасен спорт и Тервел си проведе мача добре. Дори да си трикратен световен и двукратен олимпийски шампион, профи дебютът никога не е феноменален. Бяхме се подготвили за такова силно начало, профи боксът е по-отворен откъм правила. Всичко го бяхме тренирали, но ако знаехме, че ще е само три рунда, нямаше да тренирам толкова.

Все пак, имах един мач само един рунд - ако знаех, че ще е така, нямаше да тренирам изобщо, а да съм по ресторанти.

Научих много неща от мача с Кличко и смятам, че съм по-готов, но ще видим на самия мач за световната титла. Има напълно реална възможност да е в България. Ще бъда много щастлив, а и много българи.

Смятам, че подобен мач за световната титла си изисква своята подготовка, за да мога да се чувствам готов. Виждате, че се опитаха да предложат такъв мач за месец време, естествено, аз казах, че са глупости, защото не може мач за световна титла да ми предложат за след месец. Аз няма как да се подготвя. Непобедими няма, аз знам, че мога и че другите не са с нищо повече от мен. Обичам предизвикателствата и ще ги обичам, докато съм жив.

На шампиона ще му е много трудно с мен и ще видим", завърши Кобрата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички