Каква е разликата между спортните залози онлайн и офлайн


Каква е разликата между спортните залози онлайн и офлайн
Снимка: iStock

1535 0

Откакто се появи в онлайн пространството в средата на 90-те години, индустрията за спортни залагания отбеляза значителен растеж и забележително развитие. Залагащите започнаха да се насочват към виртуалните букмейкъри, тъй като те предлагат много по-голяма селекция от спортни залози на различни дисциплини и международни събития. Към днешна дата изборът на спортове и опции онлайн е несравним с физическите зали от старата школа.

Как се появяват букмейкърите?

Първите легитимни залози в Европа се организират във Великобритания в края на 19 век. Хари Огдън е познат като първият букмейкър в Обединеното Кралство, който организира и приема залози на конни надбягвания. Постепенно този вид игри набират популярност и се разпространяват из целия континент, но в повечето случаи всяка държава има свои собствени компании, които работят в наземен формат, и приемат определен брой залози за местни събития и малък кръг от международни състезания.

Благодарение на интернет обаче индустрията става глобална. Постепенно доверието на потребителите към онлайн услугите нараства, което довежда до преход на наземните игрални зали в онлайн формат. Започват да се появяват и изцяло виртуални зали без физически аналог, които постепенно изместват стария начин за правене на залози и променят изцяло индустрията.

Каква е разликата между онлайн и офлайн залозите?

След като се пренасят в онлайн пространството, букмейкърите започват да предлагат много по-голямо разнообразие от гледна точка на спортни дисциплини, пазари за залози и спортни събития. Запалянковците могат да правят залози на нестандартни дисциплини, като футзал, лакрос или спидуей, както и на събития, които се случват на другия край на света. Някои от най-популярните спортове и оспорвани срещи разполагат със стотици различни пазари, което дава възможност на залагащите да изберат сами най-подходящите за тях опции и коефициенти.

Освен разнообразието и многобройните събития, онлайн залите дават възможност на потребителите да правят различни видове залози, които са много по-интерактивни от класическите фишове. Спортните фенове могат да комбинират отделни пазари от различни събития и дори от един и същи мач в един единствен залог и по този начин да увеличат коефициентите си. Освен това могат да се възползват от функционалностите на конкретната зала като застраховка на залог или кешаут, с които да управляват по-ефективно залозите си, както и да участват в промоционалните кампании на залата и да извлекат максимума от играта.

Всички тези опции са достъпни благодарение на дигиталния формат на онлайн залозите. Играчите имат постоянен контрол над своята онлайн сметка и могат да правят промени, да отварят и затварят залози само с няколко движения дори през мобилното си устройство. Подобно ниво на контрол и достъпност е невъзможно във физическите букмейкъри. В допълнение към това, онлайн залите работят чрез модерни технологии, които помагат дори на начинаещите в залозите да направят своята селекция чрез функции като Ментор за залози и Бет билдър. Те предоставят и изчерпателна информация и статистики за всяка среща, ниво на отбора или състояние на играчите, за да могат да помогнат на запалянковците да правят информирани залози.

Сред най-предпочитаните опции за онлайн играчите е възможността за залагане на живо по време на мача или на спортното събитие. Във виртуалната зала коефициентите за различните пазари се обновяват непрекъснато, което позволява на запалянковците да правят прогнозите си не само преди, но и по време на събитието. Освен това модерните онлайн зали им предоставят възможността да гледат на живо най-горещите спортни срещи през самата платформа на букмейкъра и в същия екран да управляват своите залози, което прави изживяването несравнимо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички