Силата на човешката воля и дух: Пакистанец без ръце играе снукър с... устата си! (ВИДЕО)


Силата на човешката воля и дух: Пакистанец без ръце играе снукър с... устата си! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2902 0

Невероятна история, която е пореден пример за силата на волята и човешкия дух, идва от далечен Пакистан и разказва как един мъж играе изключително трудната игра снукър... без ръце!

Недъгът на Мохамед Икрам е по рождение, но той от малък се увлича по спорта, който в последните две десетилетия стана особено популярен в Азия.

"Когато бях на 10-12 години ходех в клуба и си мислех, че ако имам ръце бих могъл да играя тази игра", разказва пред "Al Jazeera" 32-годишният Икрам и не скрива, че тази мисъл е продължила да се върти в главата му. "Затова когато масите оставаха празни, започнах да се опитвам да играя с устата си и така научих играта", добавя той.

Миан Усман, собственикът на снукър клуба, си спомня следното: "Дойде при мен и поиска да му бъде позволено да играе. Погледнахме го и си помислихме, че това е невъзможно. Той обяви, че играел с устата си и каза: "Първо ме вижте как играя!" и ние го направихме... видяхме, че всъщност е доста добър и затова му позволихме. Понякога печели, понякога губи, но играе доста добре".

Постепенно Мохамед Икрам става известен в своя град Самундри и започва да ходи по турнири и дори да печели някои от тях. Среща подкрепа на всички нива и останалите играчи вече го приемат като брат. 32-годишният мъж е роден в бедно семейство, а неговата майка се грижи ежедневно за него и е много щастлива от факта, че синът ѝ се бори за мечтите си...

"Господ не ми даде ръце, но ми даде кураж и аз го използвах, за да осъществя амбицията си. Така че - никой не трябва да губи надежда, следвайте целите си", съветва за финал Икрам!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички