Живко Атанасов пред Efirbet.com: Черно море е моят втори дом, Левски ще гони Топ 6


Живко Атанасов пред Efirbet.com: Черно море е моят втори дом, Левски ще гони Топ 6
Снимка: levski.bg

7307 0

Живко Атанасов беше първото ново попълнение на Черно море през лятото. За централния защитник това ще е втори период при „моряците“, след като през първия увековечи името си на „Тича“, като един от тези, донесли на клуба първата му Купа на България.

Защо Черно море е втори дом за него и какво иска да постигне с тима? Защо е напуснал родния си Левски и има ли изход за кризата при „сините“? На тези и други въпроси Живко Атанасов отговаря в интервю за сайта Efirbet.com.

Г-н Атанасов, как се стигна до трансфера Ви в Черно море?

Единствената причина е Илиан Илиев. Харесвам отдавна какъв футбол практикуват отборите, на които е бил треньор – комбинативен и атакуващ. Искаше ми се да играя под негово ръководство и когато получих покана, всичко се случи много бързо.

Защо напуснахте Левски?

Не искам да навлизам в детайли. Ще кажа само, че един футболист играе там, където го искат.

Да разбирам ли, че в Левски не са Ви искали?

Вижте, не желая да се връщам назад. Важното е, че раздялата беше коректна и оставих много приятели на „Герена“. Левски е моят роден клуб и давах всичко от себе си, когато играех за тима.

Какво мислите за кризата в Левски. Има ли изход?

Изход ще се намери. Името и голямата фенска маса на Левски ще му помогнат.

Какъв Левски да очакваме през другия сезон?

Коренно различен от миналото първенство. Със сигурност ще се бори за шестицата и постепенно ще връща авторитета си.

На „Герена“ Вие играхте с няколко млади футболисти, продукт на школата на „сините“. Имат ли те качества да водят Левски нагоре?

Още когато започнах да тренирам миналото лято с Левски и ме попитаха за младите, казах, че най-добър от тях е Марин Петков и ако се развива в правилната посока, ще е много полезен за клуба. През изминалия сезон Марин изигра първите си мачове под напрежение, вкара първите си голове, стигна и до младежкия национален тим. Той има безспорни качества, силен характер е и мъжко момче. Дано продължава по същия начин.

Вашите първи впечатления от настоящия Черно море?

Събрани са много добри футболисти, а колективът е прекрасен и сплотен. Досега имахме повече бегова работа, но контролите вече започват и ще наблегнем на игровата подготовка.

Бързо ли се адаптирате към новата обстановка?

Да, тъй като вече казах, че освен стойностни футболисти, в Черно море са събрани преди всичко прекрасни хора. С някои от тях, като Васко Панайотов, Цветомир Панов и Георги Георгиев съм бил съотборник. А и честно казано, едва ли ще имам голяма нужда от адаптация, тъй като Черно море е моят втори дом.

След 6 години се завърнахте на „Тича“, кои са най-приятните Ви спомени от първия престой?

Поне три са. Първо, Черно море ми даде възможност да се изградя като футболист. Казано по друг начин, в Черно море направих футболно име. Второ, скъпи ми са всички победи над водещите клубове в България. Но най-приятният ми спомен е свързан с Купата на България, която Черно море вдигна за първи път след епичната победа над Левски в Бургас. Този трофей е още по-сладък за мен, тъй като бях единственият футболист на „моряците“, който игра през цялото време на всичките мачове в турнира.

Ще успеете ли сега да се преборите за титулярно място на „Тича“ с Даниел Димов и Влатко Дробаров?

Двамата са силни играчи и подобна конкуренция е стимул за мен. Нормално е щом говорим за Черно море, да има голяма вътрешна конкуренция за всеки пост, която е предпоставка за качество.

Какъв Живко Атанасов ще видим след 6 години в Черно море?

Помъдрял, по-опитен и по-голям професионалист.

Какво бихте казали на феновете на Черно море?

Зная, че са предана публика и подкрепят истински отбора. Нека бъдат убедени, че ще играем за победа във всеки мач и искаме да ги радваме. Благодаря на тези привърженици, които ми се обадиха, за да ми честитят завръщането на „Тича“.

Какво искате да постигнете с Черно море през следващото първенство?

Разбираемо е, че отборът иска да се завърне в Топ 6, където му е мястото. Битката за класиране сред най-добрите ще е ожесточена, тъй като към шестицата, освен тези, които бяха в нея, ще погледнат още Черно море, Ботев Пловдив и Левски. Нищо чудно в хода на първенството да се намесят и други. Аз, обаче съм спокоен, тъй като Черно море не отстъпва по отборен потенциал и качества на футболистите на нито един от конкурентите ни и всичко ще зависи от самите нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички