Ясно е кой ще бъде новият спортен министър


Ясно е кой ще бъде новият спортен министър

1363 0

Професор Даниела Дашева, е новият министър на младежта и спорта в служебния кабинет на премиера проф. Огнян Герджиков. Официалната смяна на властта е в петък. Тогава президентът Румен Радев ще разпусне и парламента.

Професор Дашева е завършила е Учителски факултет на ВИФ “Г. Димитров (НСА) през 1983 г. с втора специалност треньор по баскетбол.

През 1991 г. защитава докторска дисертация. През 2004 година защитава дисертация на тема: Тренировка и адаптация в нестандартни условия” за получаване на научната степен “Доктор на педагогическите науки”.

От 1991г. до 1994 г. работи като преподавател във Висшето училище по Физическо възпитание и спорт в гр. Мостаганем, Алжир, след което /1995г./ придобива магистърска степен по Спортна психология към Католическия Университет в Льовен – Белгия. През1999 г. придобива научното звание доцент по Теория и методика на спортната тренировка в НСА "Васил Левски".

От 2001 г. е ръководител на катедра “Теория на спорта” и член на Академичния и Научния съвет на НСА. От 2006 г. е професор по Теория и методика на спортната тренировка. От 2008 г. до февруари 2012 г. е зам. ректор по Международна дейност и европейска интеграция на НСА

От 2012 г. е зам. ректор по научната, международната и проектна дейност на НСА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички