Руското спортно министерство е прикривало спортисти, използвали допинг


Руското спортно министерство е прикривало спортисти, използвали допинг

1934 0

Министерството на спорта на Русия и Центърът за спортна подготовка (ЦСП) са подпомагали допинговите програми в руския спорт. Това сочи доклада на независима комисия на Световната антидопингова централа (WADA).

Докладът, който беше ръководен от канадския професор и адвокат по спортно право Ричард Макларън, разкрива наличие на доказателства за държавно спонсорирана и организирана система на употреба и прикриване на допинг по време на зимните игри през 2014 г.

„Министерството на спорта е ръководило, контролирало и провеждало манипулации с резултатите на спортистите и ги е разменяло с активното участие и помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ – контраразузнавателната служба) и Центъра за спортна подготовка на националните отбори на Русия в Москва и Сочи”, казва се в доклада.

ВИЖТЕ КОЙ ПОИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ НА РУСИЯ ОТ ОЛИМПИАДАТА

Както се отбелязва още в доклада Московската антидопингова лаборатория е прикривала спортисти, използвали забрани препарати.

Руските лекоатлети вече бяха наказани от Международната федерация по лека атлетика (IAAF) със забрана за международно участие, която ще остане в сила и за Рио 2016. Наказанието беше наложено след доклад на независима комисия на WADA, в която отново беше Макларън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички