Жалко! Ивет Горанова докосваше златото на Световното, но се задоволи само със сребро


Жалко! Ивет Горанова докосваше златото на Световното, но се задоволи само със сребро
Снимка: Screenshot | YouTube/World Karate Federation

6706 0

Олимпийската шампионка от Токио 2020 по карате Ивет Горанова загуби финала на Световното първенство по карате в Будапеща с резултат от 1:8 представителката на Турция Туба Якан.

 

За съжаление, Ивет, която има два бронза в актива си от световни първенства, не можа да добави злато, но все пак записа най-доброто си постижение на такова ниво - сребърен медал. За Якан това беше първа световна титла при жените в категория до 55 кг, след като досега тя имаше титли при девойките и кадетите.

В първата част на началните минути най-важното събитие беше предупреждението за туркинята. 83 секунди преди края обаче Якан записа първата си точка в срещата, но веднага след това същото направи и Горанова за 1:1. Двете влязоха в размени на прави удари с водещата ръка, но за съжаление първото попадение е беше в актива на Якан - 1:2.

Туркинята получи трета точка заради бързината на ръцете си, а 44 секунди преди края на времето отново пресрещна отлично българката с ляв прав - 1:4. Ивет знаеше, че се нуждае от сериозна атака в последните секунди, но отново попадна в капана на контраофанзивите на Якан - 1:7. Отново контриращ удар беше признат на състезателката от Турция и тя заслужено отпразнува триумфа си.

При похода си до финала Горанова елиминира Мадина Садигова от Азербайджан, Асма Чариф от Франция, Циу-Пин Ку от Тайван, Фатеме Саадати от Иран и Анжелика Терлюга от Украйна, което беше повторение от финала им в Токио 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички