Ивет: Защо пък да не стигна до пета Олимпиада?


Ивет: Защо пък да не стигна до пета Олимпиада?
Снимка: БГНЕС

884 0

„Смятам, че нищо не е непостижимо и че всичко с много вяра, труд, късмет и постоянство е възможно. Защо пък да не стигна до пета Олимпиада“, сподели Ивет Лалова, която остана на 4-то място в класацията Спортист на годината.

Лалова имаше страхотна година, взимайки два сребърни медала от Европейското първенство в Амстердам, след което стигна до финала на 200 метра на Олимпийските игри в Рио.

„Това бе най-силната ми година, защото спечелих два медала от Европейско първенство и това в години, в които вече не ме слагат като фаворит сред спринтьорките, аз изненадах всички. След тези нови девойки, които се появиха на европейската сцена, аз казах – вие спечелете, но аз пак съм тук и ви дишам във врата. Това за мен беше едно голямо доказателство и голям комплимент към работата, която сме свършили с моя екип.

Много трудно и щастлива година, защото олимпийският финал е нещо много трудно достижимо в леката атлетика. Смятам, че нищо не е непостижимо и че всичко с много вяра, труд, късмет и постоянство е възможно. Защо пък да не стигна до пета Олимпиада, дай Боже, да съм жива и здрава“, каза Лалова след церемонията, на която тя бе водеща.

Спринтьорката коментира и подема в българската атлетика в последните години. „Наистина имаме много сериозни успехи през последните години, много обещаващи атлети. За мен не е по-лесно, защото конкуренцията в спринта е жестока и безмилостна. Времената, които се искат за финали и изобщо за по-предни класирания за извън човешките възможности“, допълни Лалова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички