Иван Абаджиев: Искам три медала от Рио


Иван Абаджиев: Искам три медала от Рио
Снимка: БГНЕС

2557 0

Легендата на българската тежка атлетика Иван Абаджиев трябваше да получи плакет от федерацията за заслуги към спорта. Старшията не успя да пристигне на специалната церемония, като пред "България Днес" обясни защо не се е отзовал.

Г-н Абаджиев, защо не дойдохте за награждаването?

- Нещо лошо ми се случи. Получих възпаление на седалищния нерв. От кръста надолу целият крак ме боли. От това не се умира, но все пак след месец навършвам 83.

Преди няколко години изхвърляхте с лекота щангата.

- Ооо, това беше просто една демонстрация с малко килограми. Исках да им покажа бързина и техника. Преди години ме смятаха за един от най-добрите изхвърлячи.

Продължавате да следите подготовката на националите. Какво мислите за сегашното положение?

- Не искам да си приписвам заслуги. За мен ситуацията е тревожна. Не може да имаме само един медал от световното първенство. Ще събера треньорите, секретаря и президента на федерацията. Не трябва да се остава на едно ниво, защото не само се спира процесът на растеж, но и се тръгва надолу. Организмът започва да работи по-икономично. Искам да ми донесат най-малко три медала от олимпиадата в Рио де Жанейро. Знам, че сега отличията се разпореждат, но даже и това е слабо постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички