Истински гросмайстор! Виктория Радева с голям успех в Германия, веднага получи и оферта


Истински гросмайстор! Виктория Радева с голям успех в Германия, веднага получи и оферта
Снимка: Славей Радев

1276 0

Отборът SC 1957 Bad Konigshofen, за който се състезава пловдивчанката Виктория Радева зае 3-то място на завършилото първенство на немската шахматна бундеслига. Германското първенство се слави като най-силното шахматно първенство в света, като в него участват 12 женски отбора с 6 състезателки, а в мъжкото - 14 отбора с по 8 състезателя. 

Шампион при жените стана отбора на SK Schwabisch Hall, в който личаха имената на европейската шампионка за 2023 - Мери Арабидзе и част от националния отбор на Грузия. 

Втори са OSG Baden - Baden, за който участват бившите световни шампионки - Анна и Мария Музичук ( Украйна) . Президентът на клуба г-н Юрген бе изключително доволен от Виктория Радева и й предложи контракт за следващата година.

Веднага след турнира в Германия В. Радева замина за Ливърпул по покана на местния шахматен клуб за участие в шахматно мероприятие. Във вторник вечерта тя изнесе сеанс срещу любители от клуба, а сряда се включи в шахматен фестивал в центъра на града. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 8-годишно българче смая с гросмайсторски умения в шаха!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички