8-годишно българче смая с гросмайсторски умения в шаха!


8-годишно българче смая с гросмайсторски умения в шаха!

1721 0

Осемгодишният Велислав Захариев от Берковица участва на открит международен турнир по шахмат за възрастни в Димитровград (Сърбия) и стана най-добре представилият се състезател до 16 години, съобщиха от общината в Берковица.

В конкуренцията на състезатели от шест страни от водещи школи в шахмата и при участници на възраст от 8 до 88 години най-малкият - Велислав Захариев, е постигнал положителен резултат – три победи, две ремита и две загуби.

За отбелязване е, че във всички партии той е имал за опоненти по-възрастни от него играчи, повечето мъже над 20 години. Така Захариев е заел 26-то място в крайното класиране от общо 76 участници, макар по рейтинг да е бил на 55-то място.

Младият талант е получил индивидуална награда за най-добре представил се шахматист до 16 години и е натрупал ценен опит в битките на черно-белите квадратчета, пише "БТА". 

От общината в Берковица честитят на малкия Велислав поредния успех и му пожелават като порасне да бъде следващият българин, станал световен шампион по шахмат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички