Илияна Раева: Свидетели сме на изключително силно Световно първенство


Илияна Раева: Свидетели сме на изключително силно Световно първенство

1310 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева даде специално интервю от Щутгарт за сайта на БФХГ и официалната страница на федерацията във Фейсбук. В него тя споделя, че Световното първенство, което се провежда в момента, е изключително силно и конкуренцията е много голяма.

„Много съм доволна от старта на нашите момичета Невяна Владинова и Мария Матева. Те стартираха в първи поток сутринта, но излязоха мобилизирани и уверени. Мария игра първа. Започна с огромно желание и хъс. Допусна неточност при ритмичните стъпки, но успя да овладее много лош обръч, който летеше с огромна скорост. Прояви невероятна реакция и успя да спаси съчетанието от огромна грешка, която можеше да се случи - обръч извън терена! От там нататък продължи силно и уверено. Направи прекрасни пируети и добри трудности. Докрая изигра съчетанието си без грешка.", заяви Раева.

"Неви стартира след нея. Изигра съчетанието си без груби грешки, много концентрирано и изглеждаше уверена и спокойна - истински боец. Направи рисковете си и по- голямата част от трудностите с тяло. В нашия спорт често съдиите са по строги към състезателите, които играят в началото на състезанието. Свикнали сме нашите момичета да получават по- високи оценки, но сутринта базата беше по-ниска.“

„Свидетели сме на изключително силно Световно първенство. Повече от 15 държави имат претенции за първите 24 места, които ще класират състезателките им за втория етап в петък, където ще се борят за Олимпийски квоти. Напрежението е огромно. Някои състезателки, които бяха сочени за сигурни в 24-те, допуснаха груби грешки и изостанаха. Но все пак днес е само първият ден от шампионата. Предстоят ни три дни, в които нашите прекрасни момичета трябва да изиграят още три уреда, когато в сряда и четвъртък ще се включи и Сара Стайкова. Днес и утре сме без съдийката ни Филипа Филипова, но се надявам в сряда и четвъртък, в завършващата фаза на състезание 1 да съдийства. Момичетата са спокойни и в добро настроение. Днес, след състезанието направиха много добра тренировка. Треньорите, начело с главния треньор Ефросина Ангелова, също са спокойни и доволни от представянето през първия ден. Правим всичко възможно обстановката в нашия лагер да помага на Неви, Мария и Сара да тренират пълноценно и да са далече от напрежението.“

„Тук е цялото ръководство на ФИГ начело с Бруно Гранди. Всички съдии са предупредени, че при неадекватни оценки ще има жълти и червени картони. Личното ми мнение е, че съдийството с малки изключения, които не са фрапантни е на ниво. Доволна съм от старта на нашите момичета и вярвам, че ще успеят да запазят тази концентрация и в следващите три дни. Конкуренцията и напрежението са огромни, но това само ще направи още по- приятно усещането им при изпълнение на целите ни.“, добави още Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички