Грацията Маевска за неравната битка с рускините и новата си любов


Грацията Маевска за неравната битка с рускините и новата си любов

4238 0

Говорим с капитана на ансамбъла ни по художествена гимнастика Михаела Маевска ден след края на Световната купа в София. Страстите още не са отминали, пламъкът в очите й не е угаснал. За последното може да търсим причина и в новата любов на Михаела – със спринтьора Георги Георгиев-Джопето. За емоциите на килима и извън него грацията разказва специално за „Меридиан мач“:

- Михаела, можехте ли да се преборите поне за един златен медал на Световната купа в София?

- Направихме всичко по силите си за титла, но явно не е било достатъчно за да бием рускините. За едно от нещата, за които в отбора съжаляваме най-много е, че българската публика не можа да чуе химна.

- Бяхте ли ощетени във финала с петте ленти?

- Получихме високи оценки, но просто техните оценки (на рускините) бяха прекалено високи при положение, че е имало и малки грешки.

- Какво ще кажеш за публиката в „Арена Армеец“.

- Тя беше отново невероятна, супер зареждаща... Чувството да играеш пред нашата родна публика наистина е несравнимо. Ако можеше цялата тази публика да ни подкрепи и на световното щеше да е страхотно.

- Как ще коментираш представянето на Владинова и Матева?

- За съжаление не мога да кажа нищо, защото не съм ги гледала, разбрах само че са се представили много добре. Особено Неви да влезе на финалите и да се представи достойно, наистина е похвално. Мога само да ги поздравя и да им пожелая да продължават в същия дух.

- Очакваш ли три медала и от последната Световна купа в Казан, която е в края на тази седмица?

- Разбира се, винаги ми иска да се връщаме с медали, но всяко състезание е различно. Ако играем по същия начин като в София, мисля, че няма да се върнем с празни ръце.

- Ще променяте ли нещо в съчетанията за световното или няма време?

- Най-вероятно няма да има повече промени по съчетанията. Ще бъдат в този вид и в Германия.

- Имате ли сили да защитите титлата си от Измир?

- Ние ще имаме сили, но ще е много трудно, а и едва ли рускините ще се дадат втори път. Като им гледам оценките си мисля дори, че е невъзможно някой да е преди тях. Първата ни цел е квотата за Рио, пък другото е добре дошло.

- Сияеш, откъдето и да те погледне човек...

- Не ми го казват за първи път, значи наистина си личи колко съм щастлива.

- Разкажи как пламна любовта ви с Джопето?

- Запознахме се след един лагер на Белмекен покрай други приятели и малко по малко се случиха нещата. Всъщност той каза, че ме познавал от преди, но аз не съм била помнила. Той е много добър и се разбираме прекрасно. Много му се иска след едногодишното наказание, което получи да може да покрие норматив за олимийските игри в Рио и да сме там заедно. Това в една наша обща мечта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички