Илия Димитров пред Efirbet: Левски не показа, че ме цени, искам да успея с Локо (Сф)


Илия Димитров пред Efirbet: Левски не показа, че ме цени, искам да успея с Локо (Сф)
Снимка: Официален сайт на Левски - https://levski.bg/

4581 0

Илия Димитров е един от юношите на Левски, на които клубът хлопна вратата. Дали шефовете на „сините“ са били прави, тепърва ще се разбере, но пред нападателя вече има ново предизвикателство. Той ще води атаката на столичното Локо и ще опита да върне доброто му име след дългия поправителен изпит във втория ешелон.

В интервю за EfirBet c Илия Димитров казва какво иска да постигне с тима от „Надежда“, защо е напуснал „Герена“ и би ли се завърнал някога в родното гнездо. 

Илия, какво означава за Вас трансфера Ви в Локомотив (София)?

Получавам шанс да възродя кариерата си и ще се опитам максимално да се възползвам от тази възможност. Искам с изявите си да съм полезен на Локомотив и да покажа, че клубът е направил верен избор с мен.

Какви са първите Ви впечатления от Локо?

Чувствам се добре, тъй като обстановката ми е позната. Все пак съм играл тук неотдавна и се радвам се, че се завръщам. Имах и други оферти, но щом ме потърсиха от Локомотив, нямаше как да кажа „не“. Аз имам сантименти към този тим.

Ще успеете ли бързо да се интегрирате към отбора?

Не мисля, че ще имам проблеми. Тук се чувствам като у дома, а и футболният език е еднакъв навсякъде. Физически съм добре, тъй като през последните седмици тренирах по индивидуална програма. Бързо трябва да си върна само игровата практика.

На какъв пост ще Ви използва Иван Колев?

Г-н Колев е запознат добре с моите качества. Ще играя там, където той прецени, че съм най-полезен. Иначе аз съм си централен нападател и се чувствам най-добре на върха на атаката. Искам да успея в Локо (София) и да му помагам да изпълнява целите си.

Как виждате потенциала на Локо?

Разполага с опитни играчи, има и перспективни играчи, има и качество. Очаквайте един отбор, който може да е фактор в първенството.

Не е ли оцеляването единствената цел?

Оцеляване не е точната дума за Локомотив. Все пак това е отбор с име и традиции, и не му отива да си живурка при майсторите. Да, завръща се след шест години в голямото футболно семейство, но по-скоро ще се стреми да се утвърди в елита или нещо повече, а не да се бори да не изпадне. Като гледам колко професионално работят ръководителите и спортно-техническият щаб на Локо и колко са отдадени, съм оптимист за бъдещето на клуба.

Как ще се отрази на Локо това, че в първите си домакинства няма да приема своите гости у дома?

Това е най-неприятното, но първият си мач на „неутрален“ терен го взехме, така че ще опитаме да продължим по същия начин. Знаем, че ръководството полага огромни усилия да се върнем на „Надежда“ и се надявам да се случи по-скоро.

Илия, бъдете откровен и кажете защо напуснахте родния си Левски?

Вижте, за един футболист е важно да играе в отбор, в който го ценят и уважават. Така се получи и с мен.

Кой от „Герена“ Ви изгони?

Не е необходимо да изпадам в подробности. Ясно ми показаха, че нямат нужда от мен.

Не Ви ли предложиха нов договор?

Не. Нито е имало разговор за такъв.

Треньорът Живко Миланов каза ли Ви, че не влизате в неговите планове?

Аз нямах комуникация с него. Нито професионална, нито друга.

Левски даде шанс на много свои юноши, защо Вие не получихте такъв да се наложите?

Така и не разбрах. Мисля, че като качества не бях по-лош от другите, нито от перманентно привличаните чужденци. За последно обаче бях титуляр при успеха с 3:0 над ЦСКА 1948. След това с 20-30 минути като смяна няма как да си полезен на клуб като Левски.

Обиден ли сте на някого, след като станахте ненужен?

Не. Това е преценка на ръководството - да разчита на други български играчи, но не и на излезли от последните години от синята школа юноши. На мен изобщо не ми беше лесно да напусна родния си и любим клуб след 14 години, но не ми оставиха избор.

Левски тръгна с две загуби и е в опасната зона. Има ли сили да излезе от нея?

Минали са само два мача и аз вярвам, че Левски ще преодолее този труден период и ще върви нагоре.

Какво бихте казали на феновете на „сините?

Няма нужда да им казвам каквото и да е било, защото те винаги са били 12-ият играч на отбора и са го подкрепяли безрезервно. Особено в тези сложни за клуба времена.

Мислите ли, че някога е възможно пътищата Ви с Левски отново да се пресекат?

Във футбола и живота никога не трябва да казваш никога. Още повече, че в един клуб нещата са динамични. Сменят се играчи, сменят се треньори, сменят се шефове, и т.н. 

Какво първенство очаквате и ще успее ли ЦСКА да свали Лудогорец от върха?

Очаквам по-оспорвано първенство, най-вече за местата от 3-то до 6-о и борбата за оцеляване. Очаквам и повече млади български футболисти да развият качествата си този сезон, всички отбори да губят точки и всеки да може да победи всеки. Що се отнася до битката за титлата, ЦСКА ще гони Лудогорец и накрая ще се задоволи със среброто. На този етап златото продължава да е запазено за тима от Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички