Илиана Раева: Нямаше симптоми, че нещо страшно става с Цвети, няма да подам оставка!


Илиана Раева: Нямаше симптоми, че нещо страшно става с Цвети, няма да подам оставка!
Снимка: БГНЕС

12590 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева категорично отказа да подаде оставка, каквито призиви има към нея, след инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова.

Раева разкри през какво е преминала напоследък талантливата млада гимнастичка, като сподели и че след опита на Стоянова да се самоубие ансамбълът ни е искал да се откаже от участие на Европейското първенство в Израел.

"На ансамбъла им казах, че заради нея трябва да го направят. Те искаха да си тръгнат. За мен беше на живот и смърт да ги убедя да останат. Беше много важно да ги убедя", призна Раева пред Миролюба Бенатова от "Нова".

Толкова ли е тежък режимът на гимнастичките, че да ги докара до крайност?

"Кои ми искат оставката? Кои са тези? По-тъп въпрос никой не ми е задавал и повече няма да давам интервю“, отсече бившата гимнастичка.

Иначе за Цвети Стоянова тя разказа:

"Тя ми казваше - не мога повече. Казваше, че не я разбирам. Дойде вкъщи, галех я по главичката. Казваше, че се страхува и много трудно заспива. Беше уплашена, че я боли корема. Аз й казвах, че няма страшно, направихме й абсолютно всички изследвания. След Световната купа в София тя каза за първи път, че иска да се отказва. Дойде вкъщи и тогава прие, че няма да се откаже. Отиде на тренировка в залата и Ина Ананиева каза, че пак е отказала да тренира", разказва Раева.

Критично остава състоянието на Цвети Стоянова

"Това са двата ми разговора с нея. Плака при мен един път, когато дойде при мен във федерацията и каза, че не иска да тренира. Не е имало симптоми, че нещо страшно се случва. Когато дойде и се разплака, казах й, че остават 3 месеца до Олимпиадата, треньорката също, съотборничките й.. Кой нормален треньор ще махне 2 дни преди състезание основен състезател и ще го замени с резерва", възмути се президентът на федерацията ни.

"Не ме разбираш", само това ми казваше. Искам много ясно да се разбере, че това е едно от най-обгрижваните деца. Тя много малка загуби майка си. Сигурно някъде има грешки, но сега не мога да видя къде. Психоложката каза, че няма депресия. От един корем как да помислим, че има депресия.?“, завърши Илиана Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички