Хабиб Нурмагомедов се оттегли непобеден от UFC след емоционална битка


Хабиб Нурмагомедов се оттегли непобеден от UFC след емоционална битка
Снимка: Getty Images/Guliver

6669 0

Руският боец в ММА Хабиб Нурмагомедов победи със задушаваща техника американеца Джъстин Гетджи, защитавайки за трети път титлата си в Абсолютния боен шампионат (UFC). След битката шампионът обяви, че тя е била последната в кариерата му.

Днешната си победа Хабиб посвети на своя баща и треньор Абдулманап Нурмагомедов, който почина на 3 юли след усложнения от коронавирус. „Днес беше последната ми битка в UFC. Когато UFC ми се обади за Джъстин, говорих с майка ми, тя не искаше да се бия без татко, но й обещах, че това ще бъде последната ми битка. След като съм дал дума, трябва да я изпълня докрай.

Всичко, което искам от UFC, е да бъда Номер 1 боец във вторник, независимо от тегловата категория. Заслужавам го, спечелих 29 битки без нито едно поражение.

Аз съм обикновено момче от планинско село. Брат ми ми каза, че „Гугъл“ твърди, че съм най-обсъжданият човек на планетата. Не вярвах. Просто исках да стана шампион с баща ми. Дори не си помислих, че всичко може да падне така върху раменете ми. Ако имате родители, бъдете с тях и това е, останал ми е един родител - мама, бих искал да й отделя повече време“, бяха кратките думи на боеца.

Сегашният му треньор Хавиер Мендес каза само: „Това беше решение на Хабиб и трябва да го уважаваме. Той е най-великият боец в историята на ММА и това казва всичко“.

Днешният му противник се изказа спортсменски след боя: „Към Хабиб се отнасям с цялото си уважение. Той спечели напълно заслужено, това са мои грешки. Той е най-великият, за това няма въпроси. Желая му много успехи в новия живот“.

Ирландският боец Конън Макгрегър, когото Нурмагомедов победи на 7 октомври 2018 г. написа: "Чудесен бой, Хабиб! Още веднъж искам да изразя своето уважение и съболезнования за загубата на баща ти, на теб и семейството ти.“

Хабиб Нурмагомедов беше поздравен и от футболната суперзвезда и негов добър приятел Кристиано Роналдо. "Поздравления, братко. Баща ти е горд с теб", написа Роналдо в стори в Инстагра.

Чичото на Хабиб, Нурмагомед Нурмагомедов съобщи официално за ТАСС, че боецът не възнамерява скоро да се завръща в Русия. Има нужда от почивка и тепърва ще обсъждат тези въпроси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички