Благой Иванов - Багата се изкачи до 13-о място в UFC


Благой Иванов - Багата се изкачи до 13-о място в UFC
Снимка: Getty Images/Gulliver

2619 0

Единственият български представител в най-голямата ММА организация UFC - Благой Иванов - Багата, се изкачи с две места в ранглистата и вече заема 13-а позиция. До скоро Багата заемаше 15-о място, но благодарение на добро стечение на обстоятелствата успя да премине напред в подреждането.

Причината за "скока" на Иванов в ранглистата е изваждането на Даниел Кормие от класирането на организацията, както и свалянето на Сирил Гане с две позиции. Очакванията са, че българинът ще проведе битка до края на годината, като негов съперник вероятно ще бъде някой измежду топ 15 на ранглистата.

Багата не се представя никак зле в UFC, където въпреки тежките съперници, срещу които се изправя, успя да извоюва две победи - над Ротуел и Туиваса. Благой не успя да победи Дос Сантос, Люис и Сакай, като и в трите мача българинът се представи достойно и дори можеше да се добере до победите.

По-рано през лятото Багата получи нов договор от UFC, като ще има четири мача на разположение да се докаже, че заслужава място сред най-добрите ММА бойци (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички