Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров


Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров
Снимка: Grand и Joy Optics

1756 0

Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров. Това съобщи БНР, позовавайки се на информация Петър Атанасов, журналист и експерт по екстремни спортове.

„Графикът за придвижване на тази спасително-издирвателна група е един ден до съответния следващ лагер. Днес тримата трябва да стигнат до лагер едно, а утре евентуално до лагер две и следващият ден по-нагоре", каза Атанасов

В това, че палатката на Боян Петров беше намерена празна според Атанасов няма нищо тревожно, защото точно в този момент той може да е тръгнал да атакува върха. "Има вероятност да се е върнал в лагер 3 и след това да е продължил да слиза надолу към местата на лагер 2 и лагер 1", допълни експертът.

"Обичайно е, че Боян си е оставил телефона в базовия лагер, защото е очаквал един ден след него по маршрута да тръгнат неговите колеги, които имат свой сателитен телефон", каза пред Нова телевизияДеян Петков, един от организаторите на експедицията на Боян Петров, който е в неизвестност от 3 май. Той опитвал да изкачи 8-хилядника Шишапангма в Хималаите, Тибетски автономен район.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички