Грациите в един глас на завръщане: Това беше битката на живота ни!


Грациите в един глас на завръщане: Това беше битката на живота ни!

8480 0

Защо нито една от съотборничките на Цветелина Стоянова не ѝ пожела скорошно възстановяване или нещо в този смисъл? Грациите се завърнаха щастливи в България след Европейското първенство в Израел - и с пълно право, защото спечелиха медал.

Медал, който ще споделят - по собствените им думи - със Стоянова, защото организаторите направиха страхотен жест и им дадоха шести такъв, именно за намиращата се в "Пирогов" гимнастичка.

СТРАХОТЕН ЖЕСТ: ИМА МЕДАЛ И ЗА ЦВЕТИ СТОЯНОВА!

Изказванията на националките от ансамбъла на летището обаче бяха малко озадачаващи, защото никоя от тях всъщност не пожела на Стоянова да си възстанови здравето си възможно най-бързо.

"Господ ни възнагради за смелостта, за труда, който положихме. Трябваше да се преборим със ситуацията в България", първа проговори Цветелина Найденова.

"Това беше най-голямата битка, която сме водили някога в живота си, това беше не само състезание. Тук наистина ставаше въпрос за живот и смърт", призна пък дебютантката в тима, която замени Цвети Стоянова - Любомира Казанова.

На въпрос "С каква мисъл излезе на килима?", вместо да коментира случилото се, тя заяви: "Мии, да си изиграя съчетанията. Благодаря на всички за подкрепата и се радвам, че се справих".

"Искам да благодаря на голяма част от българите, които ни подкрепяха и винаги са ни подкрепяли. Силни сме и продължаваме напред. Трудно бе решението да останем. Знаехме, че тя има нужда от нас, но и знаехме, че сме безсилни и всичко е в ръцете на докторите. Единственото, което можехме да направим е да се борим", заяви капитанката Михаела Маевска.

"Много сме щастливи и сега ще пренесем цялата енергия в България на Цвети, за да можем заедно с нея да преборим смъртта, да се изправи и да тръгнем към Рио", бяха думите на председателката на федерацията Илиана Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички