Федерацията по щанги събира дарения, за да плати глобата си към МФВТ


Федерацията по щанги събира дарения, за да плати глобата си към МФВТ
Снимка: SportLive.bg

1276 0

УС на Българската федерация по вдигане на тежести откри набирателна сметка за изплащане на глобата на МФВТ, наложена в началото на текущата година. Ако не събере сумата, която няма, федерацията ще загуби правото на участие във всички международни състезания.

Общата сума на глобата възлиза на 250 000 долара.

Ето призива на БФВТ:

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е НА УС НА БФВТ КЪМ ВСИЧКИ НАСТОЯЩЕ И БИВШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, ТРЕНЬОРИ, ДЕЯТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЩАНГИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,

На свое заседание, проведено на 13.04.2018 година, членовете на УС на БФВТ обсъдиха внимателно всички обстоятелства около наложе-ната ни глоба от МФВТ и последствията, които биха възникнали при невъзможност да се справим с този проблем. Оказва се, че след 18.06. 2018 година БФВТ ще загуби правата си да участва във всички прояви от международния спортен календар на МФВТ и всички произтичащи от това последствия. В тази връзка

БФВТ ОТКРИВА ЦЕЛЕВА НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА НА ФЕДЕРАЦИЯТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ САНКЦИЯТА НА МФВТ, НАЛОЖЕНА НИ В НАЧАЛОТО НА 2018 ГОДИНА, А ИМЕННО:

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

бул.ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969 BIC: UNCRBGSF

Ние приканваме всички настоящи и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички граждани на страната да помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент.

Българските щанги имат огромен принос за издигане името и авторитета на нашата страна - те са донесли на България:

►37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 17 сребърни и 8 бронзови, а имаме и трима олимпийски шампиони от младежките олимпийски игри;

►224 медала от световни първенства за мъже и жени, от които 79 златни, 82 сребърни и 63 бронзови;

►397 медала от европейски първенства за мъже и жени, от които 168 златни, 133 сребърни и 96 бронзови;

►Стотици са й отличията, спечелени от по-младите генерации тежкоатлети - юноши, девойки и кадети.

Видно е, че нашето семейство е голямо, че много български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за прослава на Родината. И са успели.

В този момент е необходимо всички ние, свързани по някакъв начин с вдигането на тежести, да помогнем в границите на своите възможности за излизане от ситуацията, в която се намира федерацията.

В своята, вече повече от 70 годишна история, БФВТ никога не е принадлежала някому - ръководители, деятели, състезатели и треньори, поколение след поколение, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към Вас, е именно за федерацията и хората, работещи на попрището на вдигането на тежести в страната - като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях.

В заключение, Ви информираме, че в сайта на федерацията ще бъдат оповестявани размерите на всички персонални финансови преводи, така че те да станат достояние на нашата общественост.

УС на БФВТ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички