Енигмата Кубрат Пулев и голямата му слабост


Енигмата Кубрат Пулев и голямата му слабост
Снимка: БГНЕС

1590 0

"Енигмата Кубрат Пулев" продължава да провокира разсъждения сред специалистите в големите боксови сайтове. Материал на "Boxing news and views" е озаглавен точно по този начин и се фокусира върху някои противоречия в поведението на Кобрата на ринга.

Въпреки че няма издание, което да не отправя комплименти към работата на Пулев с новия му треньор Ули Вегнер, навсякъде отчитат, че на 35-годишна възраст е вече малко късно той да прави значителна крачка към подобряване на качествата си.

Също така в анализа е спомената голямата слабост на Кобрата, която едва ли е изненадваща за всеки боксов фен - липсата на сила в ударите му и не дотам ефективното използване на дясната ръка.

"Срещу такива като Самюел Питър дори само леви прави удари са достатъчни за солиден боец като българина, но слабостта на ръцете му го лишава от шансове за нокаут. Той има 13 нокаута в 24-те си победи на ринга, докато големите играчи Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа са с над 95-процентова успеваемост по този показател".

Колкото и да е считан Пулев за сериозен опонент и за двамата, то недостатъците му може да се окажат ключови в изхода от евентуален бъдещ сблъсък с негово участие за световна титла през 2017 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички