Едмонд Назарян посвети европейската титла на личния си треньор и обяви следващите си цели


Едмонд Назарян посвети европейската титла на личния си треньор и обяви следващите си цели
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6709 0

"Супер съм, изпълнихме и тази цел - европейски шампион за юноши до 20 години. Сега предстоят други задачи - световна и олимпийска титла", обяви Едмонд Назарян при завръщането си в България след Европейското първенство по борба за юноши в Рим. Той триумфира със златото в категория до 63 кг.

Назарян посвети титлата на своя личен треньор Емил Иванов.

"Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден ден. Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той ми дава много и с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати", заяви той на летище „София“.

Шампионът обяви, че легендарният му баща Армен Назарян е наблюдавал схватките от трибуните, но въпреки това е чувал гласа му.

"За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат. Мисля че е по-добре той да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нужната енергия в определени моменти. Винаги чувам неговия глас в залата. Искам да благодаря на треньорите в националния отбор – Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите – фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка", продължи той.

"На самото състезание си личи колко си подготвен. Резултатът, който постигнал, показва, че сме се справили добре. Сега трябва по същия начин да се готвим за следващите турнири. Усеща се респект от страна на съперниците към мен. Но това няма значение, аз винаги трябва да показвам моята борба, защото ако разчитам на това, може да се объркат нещата", сподели още синът на легендарния Армен Назарян. 

Той  се завърна с полет през Белград, където тази година ще се проведе Световното за мъже.

"Ако и там вдигна знамето на България, ще се радвам много. Ще дам всичко от себе си, дано да се получат нещата. Само да сме здрави, Дай Боже", продължи Назарян-младши.

"Има леки контузии, те се натрупват с времето и след състезанието, когато се отпуснеш психически, започва да боли. Но и те са преодолими, трябва почивка", призна още европейският ни шампион.

А ето кой наш талант стана европейски шампион при кадетите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички