Двукратен олимпийски шампион в бягането прекрати кариерата си


Двукратен олимпийски шампион в бягането прекрати кариерата си

888 0

Двукратният олимпийски шампион в бягането на 400 метра с препятствия Феликс Санчес взе решение да прекрати кариерата си и няма да се състезава на Олимпиадата в Рио, предаде БГНЕС.

"Моят син се роди само преди няколко месеца и сега има нужда от мен", обяви причината за решението си 38-годишният Санчес, който е и двукратен световен шампион (2001, 2003).

Лекоатлетът от Доминиканската република доминираше на световната сцена в началото на новия век и записа победа на Игрите в Атина, донасяйки първо злато за страната си от Олимпиада. След това в представянето му настъпи сериозен спад, свързан с травма. В продължение на няколко години Феликс отчаяно се опитваше да се върне на предишното си ниво. Той получи нови травми, но се връщаше на пистата.

В предните сезони Санчес отстъпваше пред по-младите атлети, но не загуби мотивацията си и в Лондон уверено преодоля всичките си съперници в бягането на 400 метра с препятствия, за да спечели второ олимпийско злато на 34-годишна възраст.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички