Два медала за България в спортната гимнастика на олимпийския фестивал в Словакия


Два медала за България в спортната гимнастика на олимпийския фестивал в Словакия
Снимка: Фейсбук

589 0

Божидар Златанов спечели два медала за България в турнира по спортна гимнастика от Европейския олимпийски фестивал в Словакия. Възпитаникът на Сергей Стоянов направи страхотно представяне и след мястото в топ 10 в многобоя и 8-то във финала на земя днес стигна до отличията във финалите на прескок и на успоредка.

Във финала на прескок състезателят на клуб „Интеркомгруп Черноморски юнак“ стъпи на второто място на почетната стълбичка с общ резултат от двата прскока 14.133 точки (14.100 точки за първи прескок и 14.166 точки за втория), като отстъпи първото място само на Йоона Риеман (Финландия), който получи 14.333 точки (14.666 точки и 14.066 точки).

Божидар продължи успешното си представяне и във финала на успоредка. Талантливият ни гимнастик изпълни отлично заложените елементи в съчетанието си, но крачката при отскока му коства златния медал, от който го раздели само една десета. Златанов заслужи среброто с оценка от 13.466 точки срещу 13.566 точки за шампиона Оле Нисинен (Германия).

С успешното си представяне в Словакия Божидар Златанов даде заявка за отличията и на Европейското първенство, което ще се проведе след по-малко от месец в Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички