Дудова: Юсеин бе длъжна да вземе титлата, защото нечестно взе мястото


Дудова: Юсеин бе длъжна да вземе титлата, защото нечестно взе мястото
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

2057 0

Българската състезателка по борба Биляна Дудова отбеляза своя принос за спечелването на европейската титла от страна на конкурентката ѝ Тайбе Юсеин в Будапеща преди няколко дни. Юсеин стана шампион на Стария континент в категория до 62 кг., след като надви германката Луиса Немеш с 5:0.

"Радвам се, че бях мотивацията за Тайбе Юсеин на това европейско първенство и че тя взе титлата. Беше длъжна да го направи, защото по нечестен начин зае мястото в категория до 62 кг", коментира Дудова за "България Днес".

Както е известно, преди шампионата се разгоря скандал между двете състезателки. След по един разменен успех двете трябваше да се преборят, за да се определи участничката на шампионата в Будапеща, но такова нямаше.

"Честитих успехите на нашите на това европейско, но ако ме питате дали лично ще го направя с Тайбе... От години нямам отношения с нея. Винаги се радвам на успехи на наши спортисти, първо, защото сме българи и носим български сърца. Второ, защото сме малка държава, нямаме възможностите на големите, техните средства, но пак ги побеждаваме", допълни Дудова.

"За Олимпиадата в Токио в кат. до 57 кг. тогава избраха Евелина Николова, което също не беше честно. Допуснах само една загуба от нея, при това не бях здрава, и отиде тя. Но аз ще търся мястото си, защото целта ми е Олимпиадата в Париж 2024 и се подготвям за титла. Надявам се в нашата федерация нещата да се нормализират", допълни състезателката на клуб "Юнак Локомотив" (Русе). А ето какво каза Дудова след неявяването си за преборването с Юсеин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички