Фалстарт за жените на Световното по борба, провал и за Маринов


Фалстарт за жените на Световното по борба, провал и за Маринов
Снимка: bul-wrestling.org

1655 0

С фалстарт започнаха жените ни на Световното първенство в Лас Вегас, информира официалният сайт на Българската федерация по борба.

В кат. до 48 кг сребърната медалистка от европейските игри Елица Янкова загуби инфарктно на осминафиналите от Татяна Аманзол-Бакатюк (Казахстан) с 8:9. Българката водеше до последната секунда с 8:7, но допусна обрат. Съперничката й загуби в следващия кръг и българското участие приключи.На старта в категорията Янкова победи французойката Жули Сабати с 15:9.

В кат. до 69 кг София Георгиева бе туширана в квалификациите от Дануте Домикайтите (Литва), минута и половина преди края, и също приключи участието си.

При мъжете последният ни участник в класическия стил Христо Маринов достига до осминафиналите в кат. до 85 кг, където претърпя поражение от Саман Тахмасеби (Азербайджан) с 3:7. Световният шампион от 2010-а изпусна победата след аванс от 3:0, минута преди края. После допусна изравняване, но предимството бе за неговия съперник и Маринов се хвърли в атака. Тя се оказа неуспешна иLV-svobodnjaci от това се възползва Тахмасеби, който поведе с 5:3 и веднага след това добави още две точки за крайния успех. На полуфиналите азерът загуби и Маринов приключи участието си.

Днес стартират останалите ни представителки при жените. Същевременно националите ни в свободния стил отпътуваха от Бойсе, където бяха на подготовка, за Лас Вегас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички