Ден 12 в "Крусибъл": Останаха само четирима играчи, време е за полуфиналите


Ден 12 в "Крусибъл": Останаха само четирима играчи, време е за полуфиналите
Снимка: Getty Images

1779 0

Куп изненади белязаха 12-ия ден от Световното първенство по снукър, в който завършиха всички четири 1/4-финални срещи. Днес (29.04.) започват полуфиналите в турнира, а в тях участие ще вземат цели трима световни шампиони, плюс финалиста от миналогодишното издание на Крусибъл:

Стюарт Бингам (2015) - Марк Селби (2014, 2016, 2017)

Кайрън Уилсън (финал 2020) - Шон Мърфи (2005)

*1/2-финалите ще се играят във формат 17 от 33!

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА 1/4-ФИНАЛИТЕ?

Марк Селби разгроми Марк Уилямс, Стюарт Бингам измъкна победата от екзекутора на Рони О`Съливан, Нийл Робъртсън се провали с гръм и трясък, а световният №1 в ранглистата Джъд Тръмп загуби от Шон Мърфи! Ето и малко повече информация за тези мачове:

Марк Уилямс 3:13 Марк Селби

Уелсецът нямаше никакъв шанс срещу Селби, който демонстрира страхотна форма по време на цялото Световно първенство. "Веселяка от Лестър" направи само един сенчъри брейк в срещата, но цели 10 серии над 50 точки! Статистиката показва, че Марк Уилямс е вкарал 140 топки за 16 фрейма, а противникът му 326!

Антъни Макгил 12:13 Стюарт Бингам

На Антъни Макгил отново му се наложи да изиграе 25 фрейма, но този път, за разлика от мача му срещу "Ракетата", не спечели последната партия и отстъпи пред световния шампион от 2015 година Стюарт Бингам. Двубоят бе доста равностоен - Макгил записа 8 халф сенчъри и 3 сенчъри брейка, а противникът му отговори с 11 серии от 50+ и 4 стотачки. Четвъртата от тях бе именно в последния фрейм!

Нийл Робъртсън 8:13 Кайрън Уилсън

Австралиецът, който беше един от фаворитите за титлата, днес бе неузнаваемо слаб! Третата сесия от този 1/4-финал започна при резултат 8:8, но Кайрън Уилсън спечели пет поредни партии и за втора поредна година се класира за фазата с една маса в Крусибъл. Нийл Робъртсън записа само 42 точки в тези пет фрейма, а камерите на няколко пъти показваха каменното изражение на лицето му, докато гледаше случващото се на сукното.

Шон Мърфи 13:11 Джъд Тръмп

След първата сесия резултатът между двамата бе 4:4, а равенството се запази до 6:6, преди Шон Мърфи да спечели четири поредна фрейма и да отвори комфортна преднина от 10:6 в своя полза. Тръмп се опита да навакса и стопи изоставането си до 10:8, а впоследствие успя да изравни и до 11:11. Изглеждаше така, сякаш той е по-близо до победата, но "Вълшебникът от Уишоу" затвори мача с две серии от 70 и 62 точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички