Да покориш Олимпийските игри с бебе в корема


Да покориш Олимпийските игри с бебе в корема
Снимка: Getty Images

3483 0

Олимпийската колоездачка Елинор Баркър съобщи, че е била бременна, когато се е борила за медал на Игрите в Токио. Британската колоездачна звезда обяви в Instagram, че тя и съпругът й Каспър Джоплинг очакват първото си дете.

„Много сме развълнувани от това, че следващата част от живота ни ще започне“, пише тя. Баркър е и петкратна световна шампионка по колоездене. 27-годишната жена споделя и пред „The Cycling Podcast“, че е научила, че е бременна само дни преди състезанието си.

"Това беше изненада за нас, наистина не очаквах да забременея... Всъщност разбрах, докато бях в Токио", каза тя.

Бременността е и допълнителна изненада за спортистката, тъй като тя страда от ендометриоза, гинекологично състояние, което може да затрудни забременяването.

„Радвам се, че имах около себе си този екип от хора, които знаеха точно какво да правят и какво е и кое не е безопасно, но също така успяха да ми помогнат да се съсредоточа върху състезанието", допълни тя.

Баркър е била и пред подписването на двугодишен договор с професионалния норвежки отбор по колоездене Uno-X, когато е разбрала за бебето. След дълго чудене какво да направи, е била откровена и е споделила с тях за бременността си, а в замяна е получила подкрепа и уверението, че „нищо няма да се промени“ и „офертата по договора все още е на масата“.

Баркър спечели сребърен медал за Великобритания в отборно колоездене в Токио.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички