Българската борба ще има 7 представители на Игрите в Токио


Българската борба ще има 7 представители на Игрите в Токио

1418 0

Айк Мнацаканян донесе седма олимпийска квота за българската борба. В решителния полуфинал на олимпийската квалификация в "Арена Армеец“ националът победи турчина Фатих Ченгиз с 3:2 в категория до 77 килограма на класически стил. Съперникът му е пети на Евро 2019, докато Айк има зад гърба си бронз от световно и европейско първенство.

С този успех Мнацаканян взе втора виза за класиците, като още на първата квалификация в Будапеща през март участие за игрите си осигури и Кирил Милов (97 кг). Преди това квоти спечелиха Георги Вангелов (57) в свободния стил, както и жените Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Мими Христова (68) и Тайбе Юсеин (62).

Помощник-треньорът на националния отбор по класическа борба Бисер Георгиев изрази радостта си от победата, но и разочарование, че според него малко не е достигнало на Иво Ангелов, Радослав Георгиев и Даниел Александров също да спечелят квота за големия форум. "Много сме щастливи, защото използвахме последния шанс да спечелим олимпийска квота и го направихме на българска земя. Важното е, че успяхме да спечелим тази втора квота. Сега много се нуждаем и от олимпийски медал", заяви Георгиев след класирането си за Олимпийските игри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички