България завоюва световната титла в спортния риболов!


България завоюва световната титла в спортния риболов!
Снимка: nasluka-shop.com

895 0

Националният отбор на България стана световен шампион по спортен риболов в кат. „Мастърс“ (от 55 до 65 г.). На канала в унгарския град Сегед българските риболовци направиха майсторско показно на останалата конкуренция от 20 национални отбора и спечелиха световната титла със 167.125 кг улов.

Втори завършиха състезателите на Италия, а трети са французите. В индивидуалното класиране Румен Витков – Монтанеца триумфира като световен вицешампион след сърбина Ратко Ристич. Тони Исаков стана четвърти, Мишел Димитров – пети, а капитанът ни Ивайло Христов - единадесети. Това е най-големият успех и първа световна титла за България в спортния риболов.

Българският тим замина за Сегед в състав от четирима състезатели и Димитър Димитров – Сома от Монтана като консултант. Решаваща за успеха на нашите се оказа отлично разработената тактика за риболов с много царевица. С нея българите оглавиха класирането още в първия състезателен ден в събота, и останаха на върха до края.

„Ние ловихме шарани, докато на останалите им кълвеше предимно каракуда“, съобщи капитанът Ивайло Христов. В резултат на това българите имаха над 30 кг повече уловена риба от следващите в класирането.

„Поздравявам целия отбор с този огромен успех. Изумително е да видим как българските състезатели победиха легенди и големи шампиони в спортния риболов като Жак Деске и Жил Годен“, заяви председателят на Българската федерация по риболовни спортове (БФРС) Георги Михайлов.

Българският отбор беше награден от президента на световната федерация по спортен риболов ФИПС проф. Уго Клаудио Матеоли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички