България с пълен състав за европейското първенство по борба


България с пълен състав за европейското първенство по борба
Снимка: БГНЕС

1850 0

Българските борци започват участието си на европейското първенство във Варшава в понеделник. На тепиха се завръщат капитанката на националките Тайбе Юсеин, както и европейският шампион Едмонд Назарян. И двамата за последно се бориха на шампионата на Стария континент миналата година.

При 59-килограмовите Биляна Дудова ще години пета европейска титла. Преди дни тя спечели турнира "Дан Колов" в Пловдив, където беше най-добре представилата се българска боркиня. В състава са още спечелилите олимпийски квоти Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг). Носителката на Световната купа до 72 кг. Юлиана Янева ще се бори също за европейска титла.

При мъжете в класическия стил ще се състезава Кирил Милов (97 кг), който също има квота за Токио. Освен това в състава е шампионът от турнира "Никола Петров" Стоян Кубатов. В свободния стил ще се състезат Мирослав Киров (74 кг), Георги Вангелов (61 кг), Микян Наим (57 г.). Освен това България ще заложи на натурализираните чеченци Ахмед Магамаев (92) и Ахмед Батаев (97).

На европейското България ще има двама съдии - Мирослав Гочев и Недялко Кирезиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички