Борбата ни с първа квота за Олимпиадата


Борбата ни с първа квота за Олимпиадата
Снимка: Ilian Telkedzhiev / Lap.bg

1670 0

Националите по борба класически стил спечелиха първата си олимпийска квота на европейските квалификации в Будапеща, след като Кирил Милов се класира на финал в категория до 97 кг. Трима други български борци пък запазиха шансове за бронзови медали в последния ден на турнира.

Милов показа категорични изяви на този турнир и допусна само една техническа точка срещу себе си. Българският национал стартира с 9:0 срещу Маркус Рагингер и 3:1 срещу Алекс Соке, класирайки се за полуфиналите. Там Милов срещна Артур Омаров, който не се задържа дълго в схватката. Световният и европейски вицешампион взе пет точки още преди партера, добави още две с него и спечели други две в началото на втората част. Така полуфиналът продължи общо 3:35 минути, в които Милов записа 9 точки и не допусна нито една.

Утре Милов има среща за златното отличие с финландеца Арви Саволайнен.

Това е първа олимпийска квота за борбата класически стил, която ще има шанс да атакува финалите и на последната квалификация в София. Свободната борба също има една квота чрез Георги Вангелов, а дамите са с цели три.

По-рано Айк Мнацаканян (77 кг) също игра полуфинал, в който обаче отстъпи на световния шампион за 2018 и европейски за 2014 Александър Чехиркин (Русия) с 6:7. Схватката мина през няколко обрата преди поражението за българския национал, който ще се бори за бронзов медал утре.

Дейвид Димитров (67), Даниел Александров (87) и Радослав Георгиев (130) също имат шанс за отличия, минавайки през репешажите на категориите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички