България разгроми Германия на FIFA 22!


България разгроми Германия на FIFA 22!
Снимка: Getty Images

2274 0

Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 разгроми състава на Германия с 5:1 и 3:1 в първия състезателен ден от втората предквалификация (Play-Ins) за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА. Двубоите от Play-Ins се провеждат във формат двама срещу двама на конзола PlayStation 5 и съставите се срещат по два пъти. Мачовете тази седмица се играят за оставане в Първа дивизия на Конференция 2 на турнира, от която във Втора дивизия ще слязат три от осемте участващи отбора.

Двата двубоя с германците бяха спечелени от националите Георги Георгиев (jorjewin) и Сезер Сабриев (BGsanchez). Българският отбор продължи участието си в същия състав, но последваха четири загуби от силните съперници Швеция (1:4, 1:5) и Италия (0:4, 1:4). За последните мачове за деня с лидера в дивизията Португалия в игра на мястото на Георгиев влезе Иван Чуров (DrNightWatch). В този състав националите записаха равенство 0:0 и загуба с 0:3. Днес българският представителен тим по електронен футбол ще се изправи последователно срещу отборите на Шотландия (18:00 часа), Русия (18:55) и Испания (19:50). Срещите може да бъдат наблюдавани на живо по Twitch канала на българския състав www.twitch.tv/team_bulgaria.

Българските национали започнаха участието си в турнира от Втора дивизия, но още в първата предквалификация успяха да се изкачат в Първа дивизия. До края на зимния сезон ще се изиграят още 2 турнира Play-Ins. Ако в края на предквалификацията българите завършат на първо място в Първа дивизия, те директно ще се класират за FIFAe Nations Series 2022. Напред продължават и двата най-постоянни отбора според ранглистата от четирите турнира. Ако не покрият тези условия, националите ще се включат в същинските квалификации за престижния международен форум през пролетта. Георгиев, Сабриев и Чуров бяха селектирани в националния отбор на база актуалния им рейтинг от представянето в турнирите даващи отражение върху световната ранглиста.

Същевременно станаха ясни и последните участници в официалното клубно първенство на България по електронен футбол eFirst League, след изиграването на последните квалификации в турнира тази сряда. Миналогодишният финалист Стилян Василев (Drujinkata) спечели участие с тима на ЦСКА-София. Кристиян Иванов (Kriskata05) взе „Пирин“ (Благоевград), а под името на неизменния шампион на България в последните години „Лудогорец“ (Разград) ще играе Николай Луджев (ElNinoLudjev). Останалите 4 отбора бяха разпределени както следва: „Локомотив“ (София) за Мартин Петков (MartoPetkov), ЦСКА 1948 за национала Иван Чуров (night_watch), „Ботев“ (Пловдив) за Венцислав Караусов (Vencislav) и „Ботев“ (Враца) за Александър Йорданов (alexyordanov16)

Участие в eFirst League си осигуриха девет от финалистите през миналогодишния сезон в първенството. Силно присъствие на финалите има от новосформирания FIFA отбор Tactical Crew ESports (TC). Тимът ще има трима представители - AnDim (познат във FIFA средите като Fifara_bg), Drujinkata99 и ElNinoLudjev). Голямата изненада дойде в последната квалификация за официалното електронно първенство на България, за тима на „Ботев“ (Враца), където фаворити за спечелване на финала бяха опитните Стефан Чечи (Chechi1914) и Виторио Петков (Vi7oo), но дебютантът Александър Йорданов успя последователно да отстрани и двамата

В eFirst League ще участват най-добрите 14 играчи и отборите, които представляват. Те ще се борят за част от общия награден фонд от 5000 лева, а финалистите ще си спечелят място в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли. Участието на български играчи в престижния турнир и сформирането на национален отбор на страната ни е възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите “Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички