България на прага на нова ера: 3 "смарагда" на Световното първенство по художествена гимнастика


България на прага на нова ера: 3 "смарагда" на Световното първенство по художествена гимнастика
Снимка: Официална Фейсбук страница на БФХГ

4713 0

На 23 август 2023 година започна Световното първенство по художествена гимнастика. На голямата надпревара във Валенсия България ще бъде представена от три изключително талантливи момичета - Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

На турнира страната ни ще се бори и за втора квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Стилияна Николова спечели първата на Световното първенство в София през 2022 година, а сега за втора ще се бори Боряна Калейн, която не участва в София заради това, че се разболя дни преди старта.

Именно Калейн сложи край на 29-годишно чакане, след като стана абсолютна европейска шампионка през месец май. Постепенно българските гимнастички се завръщат на върха, а към момента и трите ни представителки имат реални шансове за злато.

Това е рядкост. И повод за гордост.

Боряна Калейн ще играе с четири уреда, Стилияна Николова с три - топка, бухалки и обръч, докато Ева Брезалиева - с лента. Какви са силните страни на всяка от тях, кои са големите конкуренти и какво да очакваме на Световното първенство по художествена гимнастика - четете в Actualno.com - българка ли ще е новата световна шампионка по художествена гимнастика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички