БРАВО! Левтеров и Петкова повалиха национални рекорди на Европейското по плуване


БРАВО! Левтеров и Петкова повалиха национални рекорди на Европейското по плуване
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

813 0

Калоян Левтеров плува първи от българите на 9 декември на Европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния. Той постави национален рекорд в малък басейн в коронната си дисциплина 200 метра гръб с време от 1:53.81 минути.

Той бе 4-ти в серията и с 10-о време влиза в полуфиналите. "Добро плуване. Мисля, че беше достатъчно, нямаше нужда да се напъвам повече от това. Следобед ще гледаме за по-добро време и финал. Сутрешното плуване винаги е по-тежко от следобедното, надявам се после по-добре. Понапънах си се.

Стратегията беше да се доближа възможно най-много до личното си време. Стана ми ясно от показателите от миналите дни, че това ще е достатъчно за полуфинала. Имам сили за още, надявам се да ми стигне времето за финал следобед. Винаги съм готов да си подобрявам постижението" - заяви той.

След него плуваха Тея Николова и Диана Петкова на 50 метра бруст. Николова даде време от 31:08 секунди и бе седма в серията (20-а в общото класиране), а Петкова бе четвърта в третата серия с време от 30:44 секунди, което е и нов национален рекорд в дисциплината. Тя се класира за полуфиналите.

Във вчерашния ден (08.12) пък 19 стотни разделиха Диана Петкова от нов финал на Европейското по плуване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички