БОК подписа меморандум за сътрудничество с Русия


БОК подписа меморандум за сътрудничество с Русия
Снимка: БГНЕС

1034 0

Националните олимпийски комитети на България и Русия подписаха Меморандум за сътрудничество. Споразумението стана факт тази сутрин в една от залите на хотел "Феър Монт " в Баку.

Договорът бе подписан от Стефка Костадинова, председател на БОК, и от президента на НОК на Русия Александър Жуков. Клаузите за сътрудничество създават много по-големи възможности за обмен на спортисти, треньори и научни кадри между двете страни. Предвижда се още организирането на съвместни подготвителни лагери, семинари, образователни инициативи и събития в областта на олимпизма.

По време на церемонията Стефка Костадинова изрази надежда, че споразумението ще спомогне контактите между спортните специалисти от двете нации да бъдат от взаимна полза.

"За нас е от изключителна важност факта, че БОК подписва договор с един от най-влиятелните олимпийски комитети на света," заяви Костадинова.

От своя страна Александър Жуков каза, че сътрудничеството с България дава нови перспективи за обмен на опит и за партньорство с една традиционно силна в спорта нация, каквато е българската.

"Ние винаги имаме какво да научим и да споделим един на друг в областта на спорта," каза президентът на Руския олимпийски комитет.

След церемонията двамата президенти разговаряха на четири очи в продължение на половин час.

Жуков е един четиримата членове на МОК за Русия и е сред най-влиятелните хора в олимпийското движение. 59-годишният депутат от Руската Дума заяви в края на церемонията, че изпитва огромен респект към България и лично към президента на БОК Стефка Костадинова. На събитието присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Двете страни си размениха подаръци. От името на БОК Стефка Костадинова връчи на Жуков луксозно издание на книгата "Олимпийската слава на България", възпоменателен медал и филателен комплект, посветени на Баку 2015, а руснаците дариха изящен сервиз за кафе и чай. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички