Блатер обеща да избие корупцията от корените на ФИФА


Блатер обеща да избие корупцията от корените на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1142 0

Новият стар президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че не е перфектен, но ще се бори да изведе футболната организация до "брега", два дни след жестокия корупционен скандал. За всеобща изненада, Блатер не попадна под обсега на разследването, а дори беше избран с мнозинство за нов 4-годишен мандат начело на ФИФА.

"Бих искал да изразя благодарността си на Негово кралско превъзходителство Принц Али, защото той беше един добър съперник и събра много добър вот", стартира речта си Блатер.

"Благодаря ви, членове на ФИФА, че ме преизбрахте за нови 4 години. Ще ръководя кораба, наречен ФИФА, и заедно ще го върнем успешно на брега, където може да се практикува играта футбол. Трябва обаче да работим много сериозно.

Помните преди 4 години имах много проблеми за разрешаване. Тогава ви предизвиках, но сега няма да го направя. Трябва да се справим с организационните проблеми във ФИФА, защото трябва да имаме по-добра структура в конфедерациите. Имаме нужда от жени в Съвета, трябва да вършим повече работа. Няма да пипаме обаче Световното първенство - Световното първенство е твърде важно, но в останалите турнири ще има промени.

Ще си върнем ФИФА обратно, сигурен съм, че можем. Обещавам ви, ще дам ФИФА на своя наследник като една по-здрава и по-силна организация. Възродена.

Годините не са проблем за мен. Харесвам работата си, казвал съм го и преди. Не съм перфектен, но няма перфектни. Заедно ще свършим добра работа. Благодаря ви за доверието, което показахте към мен. Хайде, ФИФА! Хайде, ФИФА", завърши Блатер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички