Благой Иванов - Багата се завръща на голямата сцена - бие се след 2 седмици


Благой Иванов - Багата се завръща на голямата сцена - бие се след 2 седмици
Снимка: Getty Images

7417 0

Най-голямата българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов - Багата ще се завърне към големите сблъсъци. Той навършва 38 години през 2024-та, а с времето се утвърди и на световната сцена в смесените бойни изкуства.

До момента в кариерата си в ММА има 19 победи и 6 загуби. От години пък живее в Лас Вегас, като именно там се готви за следващия си турнир. Става въпрос за състезание в Сан Антонио, Тексас, което ще се състои съвсем скоро - на 4 април, съобщиха колегите от "24 часа".

Какво следва за Багата, след като приключи с UFC? Завръща се на октагона

Турнирът ще бъде с награден фонд от 1 милион долара, като е организирано от Professional Fighters League (PFL). Сблсъкът на Багата ще бъде в зала Boeing Center at Tech Port. Съперникът му обаче все още не е ясен.

Предстои да бъде оформена докрай картата за боевете в турнира. За програмата на галавечерта до момента е ясно, че в тежка категория ще се бият хърватинът Анте Делия и руснакът Валентин Молдавски, както и друг руснак - Денис Голцов, срещу англичанина Линтън Васел.

Багата е подписал договор с PFL за турнира, пише още изданието. Организацията е създадена през 2018 година и възстановява WSOF. Именно в тази верига Благой Иванов печели световната титла в тежка категория през 2015-а година. А през миналата година PFL придоби Bellator MMA и стана още по-авторитетна организация. През 2023-та година пък Багата окончателно приключи с UFC.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички