Благой Иванов-Багата преди битката с Тибура: Противникът е много сериозен, аз обаче съм готов с тактиката


Благой Иванов-Багата преди битката с Тибура: Противникът е много сериозен, аз обаче съм готов с тактиката
Снимка: GettyImages

3085 0

Българският ММА боец Благой Иванов заяви, че му предстои битка с много сериозен противник, който има солидна визитка, но той има план, с който да го победи!

В ранните часове на неделя (5 февруари) Багата ще влезе в октагона срещу Марчин Тибура от Полша. Битката, която е част от галавечерта на UFC в Лас Вегас, е под номер 10 във файт картата. 

*36-годишният Иванов има баланс от 19 победи и 4 загуби в кариерата си, а 37-годишният Тибура е с 23 успеха и 7 поражения!

"Тренирах добре и съм готов за мача. За това помогна, че за разлика от предния този път нямам проблем с контузии. Предизвестието за двубоя с Тибура бе по-кратко от обикновено. Някъде около Коледа го обявиха от UFC, или около 40 дни по-рано. Срокът обичайно е 2-3 месеца. Но каквото е за мен, същото е и за моя противник", обясни Благой Иванов в интервю пред "24 часа".

"Този път се подготвях изцяло във Вегас, а не ходих на лагери. Направихме спаринги с Роман Долидзе и Джош Копланд, с когото имахме мач през 2016 г. и го победих. Тренирах и със Сергей Спивак, чийто мач с Дерик Луис е главен за вечерта. Всъщност той трябваше да се състои през декември. Тогава пак имахме спаринги със Сергей и даже щях да бъда в ъгъла му. В последния момент обаче Луис получи лекарска забрана. Така че аз тренирам на високо ниво още отпреди да бъде обявен боят с Тибура", допълни още Багата.

Нашият боец изрази надежда и че тактиката, която е подготвил срещу поляка Марчин Тибура, ще му донесе успех:

"Наистина противникът е много сериозен. Има доста победи. Добър е както в стойка, така и на земята. Аз обаче съм готов с тактиката. Смятам, че тя ще го направи удобен за побеждаване. Със сигурност двубоят е важен и за двама ни за бъдещето в UFC. Тибура е в Топ 10 и има какво да губи".

*Последната битка на Иванов бе на 8 май 2022 година - победа с единодушно съдийско решение срещу Маркос Рожерие де Лима (Бразилия). Тибура пък за последен път влезе в октагона на 20 август 2022-та - победа със съдийско решение срещу Александър Романов (Молдова).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Първо в SportLive! Кубрат Пулев разкри кога и къде ще излезе на ринга и отсече: Сякаш съм в Рая!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички