Бивш тежкоатлет с доживотна забрана може да коства участието на щангистите ни на Олимпиадата в Париж


Бивш тежкоатлет с доживотна забрана може да коства участието на щангистите ни на Олимпиадата в Париж
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

4458 0

Има сериозен риск България да остане без представители във вдигането на тежести на предстоящите Олимпийски игри в Париж през 2024 година. Тази информация се появи след извънредното събрание на Българската федерация по вдигане на тежести, което се проведе днес (14 март) в столицата.

Какъв е проблемът?

Без български щангисти на Париж 2024?

Още: "Златният" Андреев: Медалите ми са за всички любими хора, които вече не са до мен

Естеството на този казус идва от това, че европейската и световната федерация в този спорт са получили два сигнала от участници на континенталния шампионат в София за сериозно нарушение.

По време на надпреварата е бил забелязан двукратният сребърен медалист от световно първенство и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни - Алан Цагаев. Той е бил заедно с Иван Иванов и състезателите ни по време на спортния форум, а това е нарушение на доживотната му забрана да се занимава с този спорт.

От старото ръководство на българската федерация с президент Маджид обявиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, но той е бил заснет от други участници и е пратена жалба.

Според Маджид има реална опасност България да получи забрана за участие на големи първенства, включително и олимпиадата в Париж. Чака се становище от международните централи по така възникналия проблем.

Още: Двоен триумф за България в кат до 61 кг на Европейското по щанги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички